125 jaar Harmonie Koningin Wilhelmina Wamel

Jubileumconcert op zaterdagavond 25 juni in het VTC

Harmonie Koningin Wilhelmina uit Wamel viert op zaterdagavond 25 juni haar 125-jarig bestaan met een reünie en concert. En dat niet alleen: ook Willem van Zee is dit jaar 25 jaar dirigent van HKW. We prijzen ons gelukkig: we zijn een gezonde vereniging met een geweldige dirigent met wie we nog steeds en hopelijk nog vele jaren volop voor de muziek gaan.

We zouden het heel erg fijn vinden om dit jubileum met zoveel mogelijk oud-leden en andere belangstellenden te vieren en samen herinneringen op te halen. We nodigen jullie bij deze van harte uit voor deze feestelijke avond.

De avond vindt plaats in het VTC in Wamel (Clarissenstraat 2). Om 18.30 uur gaan de deuren open en kan iedereen vast een kijkje nemen bij onze kleine expositie over 125 jaar HKW. Tussen 19 en 20 uur is er een feestelijke ontvangst met volop gelegenheid om elkaar weer in vertrouwde omgeving te ontmoeten. Om 20 uur begint ons jubileumconcert. Het programma bestaat uit de favoriete stukken van het orkest, Willem en Wamelse jubilerende bruidsparen. Na het concert is iedereen uiteraard van harte welkom aan de bar. De toegang is gratis.

Aanmelden kan via secretaris@harmonie-wamel.nl. Maar ook zonder aanmelding is iedereen van harte welkom.

Zie hier nog enkele fotos, van 1898 tot nu!

Kerstgroeten 2019

HKW bezorgt originele kerstgroeten in Wamel, Dreumel, Leeuwen, Druten en Tiel!

Na het grote succes van afgelopen kerst, zal Harmonie Koningin Wilhelmina ook dit jaar weer originele kerstgroeten bezorgen in Wamel, Dreumel, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Druten en Tiel. De kerstgroeten worden gebracht op 21 en 22 december tussen 18.00 uur en 21.00 uur. Opgeven kan d.m.v. het sturen van een mailtje naar: anouk_van_rossum@hotmail.com

Mensen die hun geliefde, familie, (nieuwe) buren, trouwe oppas, vrienden, enzovoort op een originele manier een fijne kerst willen wensen, kunnen voor € 10,- een beroep doen op een ensemble van het orkest. Zij spelen enkele kerstnummers voor de deur en overhandigen een kerstkaart met een persoonlijke boodschap. Datum en tijdstip spreken we af na het aanmelden zodat de ontvanger(s) thuis zijn. Opgeven kan tot en met 16 december. Termijn sluit eerder als we volgeboekt zijn.

Open podium Kids

Geef je op voor het open podium in Wamel!

Op zondagmiddag 15 december om 15.00 uur organiseert Harmonie Koningin Wilhelmina in Wamel een open podium voor jongeren die een muziekinstrument bespelen. Voorafgaand aan het open podium kun je vanaf 14.00 uur verschillende instrumenten uit proberen onder begeleiding van docenten en/of leden van het orkest.

Kids open podium

Wil je graag eens echt optreden voor publiek en laten horen waar je thuis en op muziekles zo hard voor oefent? Geef je dan op voor dit open podium! Tijdens het open podium mag je één of twee muziekstukken ten gehore brengen aan familie, vriendjes en vriendinnetjes en ander publiek. Dit muziekstuk kun je thuis instuderen en/of samen met de muziekdocent. Leden van de harmonie kunnen jouw stuk ook begeleiden indien gewenst.  Het maakt niet uit welk instrument je bespeelt of hoelang je al speelt.

En als je altijd al een keer met meerdere mensen samen wil spelen, dan kan dat ook. Er zijn diverse mensen uit het grote orkest die dit met jou willen doen! Wij nemen nadat je je hebt opgegeven contact op met jou of je ouders/verzorgers.

Het podium is bedoeld voor kinderen die in West Maas en Waal wonen, naar school gaan of muziekles volgen.

Uitproberen van diverse instrumenten

Speel je nog geen instrument, maar wil je zelf zien hoeveel plezier het spelen van een instrument je kan geven en wil je verschillende instrumenten uitproberen? Kom dan kijken op zondagmiddag 15 december vanaf 14.00 uur in het VTC in Wamel ( start open podium om 15.00 uur). Je kunt onder begeleiding van een docent of lid van ons orkest heel veel verschillende instrumenten uitproberen. De toegang is gratis evenals het meedoen!

Opgeven voor het uitproberen van instrumenten is niet verplicht, opgeven voor het open podium wel: opgeven kan door een mail te sturen aan anouk_van_rossum@hotmail.com

Concert Leef! – 10 februari 2019

Op zondag 10 februari geeft HKW haar jaarlijkse concert in Concertgebouw de Vereeniging te Nijmegen. Onder de titel Leef! zal HKW Wamel samen met Philharmonie Gelre uit Arnhem een muzikale middag verzorgen.

Het concert begint om 15.00 uur. Kaarten á €17,50 zijn verkrijgbaar bij de leden, maar kunt u ook bestellen via een mailtje naar anouk_van_rossum@hotmail.com. De entree voor kinderen onder de 12 jaar bedraagt €2,-.

Programma
Harmonie Koningin Wilhelmina speelt als hoofdwerk de Derde Symfonie van James Barnes. Dit werk schreef de Amerikaanse componist tijdens één van de moeilijkste periodes van zijn leven. Het tragische stuk gaat over het proces rondom het overlijden van zijn jonge dochter Natalie. In het vierdelige werk vertelt de componist over de verbittering en boosheid die de dood met zich meebrengt. Het afscheid van zijn dochter en een fantasie over hoe het zou zijn als zijn dochter nog in leven was, klinkt in het derde deel. Het laatste deel vertegenwoordigt de wedergeboorte van geest en verzoening voor iedereen.

“A long time ago in a galaxy far, far away…”, deze zin, met bijbehorende heroïsche muziek, doet al meer dan 40 jaar de harten van veel filmfans sneller kloppen. John Williams schreef de muziek voor het Star Wars-epos en liet zich daarbij inspireren door grote componisten uit het verleden. Philharmonie Gelre speelt de mooiste en spannendste muziek uit deze filmreeks. John Williams is ook jarenlang vaste dirigent geweest van de Boston Pops. Dat orkest is nauw verbonden met het Boston Symphony Orchestra waar Leonard Bernstein veelvuldig gastdirigent was. Bernsteins karakteristieke stijl met jazz-, klezmer- en musical-invloeden is een inspiratiebron voor veel hedendaagse componisten. Van Bernstein brengt Philharmonie Gelre het werk “On the Town” ten gehore.

UITNODIGING:
Vooraf aan het concert wordt er in de Annazaal een inleiding verzorgd. Tijdens deze inleiding zal een uitgebreide toelichting gegeven worden op de muziekstukken die tijdens het concert ‘Leef!’ ten gehore worden gebracht.

Als bezoeker bent u van harte uitgenodigd om deze inleiding bij te wonen.

De inleiding zal verzorgd worden door Margriet Kalkers. Margriet speelt al meer dan 25 jaar klarinet bij Harmonie Koningin Wilhelmina en heeft zodoende de nodige ervaring met concerten van de harmonie. Zij kan als geen ander vertellen over de muzikale middag die u tegemoet gaat en vragen beantwoorden over de fijne details van de muziek.

Zowel de werken van Philharmonie Gelre als HKW zullen toegelicht worden.

De inleiding vindt voorafgaand aan het concert plaats, van 14:00 tot 14:45 uur in de Annazaal van Concertgebouw de Vereeniging.