Dirigent

WillemDe muzikale leiding van HKW is sinds 1997 in handen van Willem van Zee (Asperen, 1970). Al op 9-jarige leeftijd is Willem begonnen  met het bespelen van de trompet. Vanaf 1989 studeerde hij trompet aan het Rotterdams conservatorium bij Ad van Zon en Edward Carroll. Tijdens zijn studie was hij onder andere actief als trompettist bij het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest.  In 1991 stapte Willem over op een studie HAFA-directie bij Jaap Koops en Jos van der Sijde. Hij behaalde zijn DM-diploma in 1996 en zijn UM-diploma in 1998. Van 1994 tot 1999 studeerde Willem orkestdirectie bij Arie van Beek, Daan Admiraal en Jurjen Hempel. Dit diploma behaalde hij in 1999.

Sinds 1996 heeft Willem een groot aantal orkesten gedirigeerd, verschillende projecten en theaterproducties gedaan en samengewerkt met een aantal grote solisten. Zo is hij dirigent geweest van de Maassluise Harmonie, Fanfare Concordia te Krimpen aan den IJssel, Harmonie Oranje te Wouw, Fanfare St. Caecilia te Ammerzoden en Fanfare Union te Zelhem. Een aantal solisten waar Willem mee heeft samengewerkt zijn Gabor Tarkövi (solotrompettist van de Berliner Philharmoniker), Stefan Dohr (solohoornist van de Berliner Philharmoniker) en Jörgen van Rijen (solotrombonist van het Concertgebouworkest).

Naast HKW dirigeert Willem het Helmonds Muziek Corps, Crescendo Sassenheim, Het Open Fanfare Orkest (projectorkest) en Harmonie Ons Genoegen te Rhenen.